Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02 07:50 - ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ПАДАНЕ НА ПО-ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Автор: voev Категория: Други   
Прочетен: 304 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАК ДА ПРЕДПАЗИМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ОТ ПАДАНЕ

В помощ не само на възрастните хора, но и за грижещите и обслужващи ги техни близки.

Обикновено се подценява падането на възрастен човек. Падането у дома е с най-голямата опасност. Всеки втори от падналите възрастни хора не може да стане сам. На улицата такъв човек има по-голяма вероятност да получи медицинска помощ, отколкото в дома си. Възможно е в дома си да лежи няколко часа или дори няколко дни преди да бъде забелязан и да му бъде оказана медицинска помощ.

Греши се като се счита че, падането е естествено след като хората са на преклонна възраст. Подценяват се опасността и последствията от падането особено когато става въпрос за нараняване в гръбначния стълб или бедрата. Тогава това може да бъде с фатален край. Това се  подценява от близките  с които тези хора живеят или от самите вузрастни. Често след падане по-възрастните хора се страхуват да започнат да ходят отново. Залежават се в леглото и нещата се усложняват още повече. Залежаването води до декубитални рани(рани от залежаване), необходимост от лекуването им и ползване на специални антидекубитални дюшеци. Повечето падания при възрастните са причинени от комбинация от лични рискови фактори. В напреднала и старческа възраст се появяват допълнителни рискови фактори водещи до падане. 

Как може да се преустрои дома за съвместно съжителство на възрастните хора с останалите членове на семейството без да си пречат? С какви помощни изделия и технически средства можем да улесним ежедневието на възрастните и как да ги предпазим от падане в къщи и вън от дома. Как да ги предпазим от падане. Какво се полага безплатно на възрастните хора и как да го получат.

В публикацията на Воев 
ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ПАДАНЕ НА ПО-ВЪЗРАСТНИ ХОРА темата подробно е развита. Публикацията ще намерите на: https://voev.bg/portfolio-items/предпазване-от-падане-по-възрастни/. 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: voev
Категория: Други
Прочетен: 46911
Постинги: 23
Коментари: 1
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930